Tarptautinė meno rezidencija jauniems kompozitoriams gegužės 14–28 d.

2021-03-01

None
Lietuvos kompozitorių sąjunga ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Šiuolaikinės muzikos atlikimo programa kviečia jaunuosius kompozitorius į tarptautinę 14 dienų rezidenciją Druskininkuose

Rezidencija vyks gegužės 14–28 dienomis. Kompozitoriai bus nemokamai apgyvendinti Druskininkų meno rezidencijoje, gaus po 300 eurų vienkartinę stipendiją ir kompensaciją kelionės išlaidoms (iki 100 eurų).
Pirmąją savaitę kompozitoriai dirbs individualiai, antrąją – su ansambliu.
Rezidencijos pabaigoje kūriniai bus pristatyti festivalyje „Druskomanija“. Be to, liepos mėnesį jie bus atlikti Kintų muzikos festivalyje ir tarpdisciplininiame festivalyje “N žemė“ Nidoje (laukiama patvirtinimo).

 Atrankoje dalyvauti norintys kompozitoriai turi būti ne vyresni negu 35 metų amžiaus.
Kūrinys turi būti skirtas penkių atlikėjų perkusijos ansambliui, nenaudojant elektronikos.
Kūrinys gali būti rašomas tradicine arba grafine notacija.
Trukmė – apie 10 minučių.
 
Kompozitoriai kviečiami pateikti vieną pdf dokumentą, kuriame būtų:
- gyvenimo aprašymas (CV);
- kūrybos pavyzdžiai su nuorodomis į partitūras bei garso įrašus;
- kūrinio idėja arba eskizai.
 
Paraiškų lauksime iki kovo 15 d. adresu [email protected]
 
Dalyviai bus informuoti apie atrinktus kandidatus iki kovo 22 d.
Iki gegužės 1 d. lauksime kūrinio partitūros ir partijų atlikėjams.
 
Galimi instrumentai:
vibrafonas (1)
marimba (1)
gongas
solinis būgnas (snare drum) (3)
piccolo solinis būgnas (piccolo snare drum) (1)
12” tom tom (2)
13” tom tom (2)
16” tom tom (2)
bosinis būgnas (3)
23” ride cymbal (1)
20” ride cymbal (2)
16” crash cymbal (2)
12” hi-hat lėkštė su stovu (1)
claves (2 poros)
mažieji perkusijos instrumentai (medinės kaladėlės, metalinės kaladėlės, įvairios skardinės, trikampis ir kt.)
 
Rezidencijos programą kuruoja Vykintas Baltakas ir Arnas Mikalkėnas.
 
Rezidenciją remia Lietuvos kultūros taryba ir VŠĮ Kintai Arts.
 
 
...............................................................................................................................
 
 
Vykintas Baltakas
 
Kompozitorius ir dirigentas Vykintas Baltakas (g. 1972) 1990–1993 m. studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA, prof. V. Barkausko kl.), 1993–1997 m. – Karlsrūhės aukštojoje muzikos mokykloje, 1997 m. stažavosi Paryžiaus konservatorijoje, 1998 m. – Paryžiaus IRCAM. Baltako kūryba įvertinta premijomis tarptautiniuose Darmštato kursuose (1996), 2003 m. jam įteiktas prestižinis Claudio Abbado prizas, o 2007 m. – Ernst von Siemens Grants-in-aid. 2004 m. Baltako kamerinė opera Cantio buvo pripažinta geriausia lietuviška muzikinio teatro premjera. Jis įkūrė ir vadovauja Lietuvos ansamblių tinklui, nuo 2015 m. Briuselio Karališkosios konservatorijos kviestinis profesorius ir nuolatinis Mastrichto konservatorijų kompozicijos profesorius. 2016 m., kartu su Liudu Mockūnu, LMTA Vilniuje įkūrė magistrų programą šiuolaikinės muzikos atlikėjams.
Po kompozicijos ir dirigavimo studijų Lietuvoje V. Baltakas išvyko studijuoti į užsienį ir ilgainiui sėkmingai integravosi į tarptautinę šiuolaikinės muzikos terpę. Jo muzikos stilių paveikė kompozicijos studijos, vadovaujamos Wolfgango Rihmo, ir dirigavimo studijos, vadovaujamos Peterio Eötvöso. Kaip kompozitorius ir dirigentas Baltakas koncertuoja Berlyno filharmonijoje, Vienos koncertų rūmuose, Karalienės Elžbietos salėje Londone, Žoržo Pompidu centre Paryžiuje, jis kviečiamas į tokius festivalius kaip Wien Modern, Tanglewood Music Festival, Berlyno MaerzMusik, Venecijos bienalė, Varšuvos ruduo, Miuncheno Musica viva ir kt. Reikšmingas jo bendradarbiavimas su Bavarijos radijo, Berlyno, Vakarų Vokietijos radijo simfoniniais orkestrais ir ansambliais Ensemble Modern, InterContemporian, Klangforum Wien, London Sinfonietta.
 
http://www.baltakas.net/
 
.......................................................................................
 
 
Arnas Mikalkėnas
 
Pagrindinės Arno Mikalkėno veiklos sritys – džiazas, improvizacinė ir elektroakustinė muzika. Tai garsui atidus kūrėjas, nebijantis ir net priešingai – siekiantis peržengti muzikinius rėmus, ieškoti savito santykio su muzika. Jo kūrybinių patirčių kraitis ypač gausus: nuo klasikinės muzikos ir džiazo studijų iki musique concrète, roko, metalo ir kitų žanrų.
Laisvojo džiazo trio „Ąžuoliniai berželiai“ – vienas pagrindinių kolektyvų, kuriuose groja A. Mikalkėnas. Be to, jis yra muzikavęs su Arkadijumi Gotesmanu, Daliumi Naujokaičiu, Liudu Mockūnu, Gaile Griciūte, Kenny Wollesenu, Haakonu Berre, Anne Liis Poll ir kitais Lietuvos bei užsienio kūrėjais. Be to, jam teko produktyviai bendradarbiauti su šiuolaikinio alternatyviojo teatro bei hepeningų kūrėju Justinu Kalinausku.
Pastaraisiais metais A. Mikalkėnas noriai dalijasi sukaupta patirtimi: jis yra Lietuvos teatro ir muzikos akademijos dėstytojas, o Kaune su verslininke Daiva Masaityte neseniai atidarė neformalaus muzikinio ugdymo erdvę „Jazz Academy“.
 

Go back to article list ///