DAR moksleiviams: kūrybinės dirbtuvės „Muzika be natų“

2020-09-18

None

Rugsėjo 30 d., 15:00–18:00
Druskininkų jaunimo užimtumo centras
Veisiejų g. 17, Druskininkai

Muzikines kūrybines dirbtuves ves šiuolaikinės akademinės muzikos tercetas: Mėta Gabrielė Pelegrimaitė (fleita), Arminas Bižys (saksofonas) ir Matas Samulionis (saksofonas).

„Muzika be natų“ – mokysimės groti, kurti ir bendrauti improvizacijos kalba. Tyrinėsime ją iš skirtingų kampų: mažo ansamblio improvizacija, didesnės sudėties ansamblio improvizacija, ritminė, harmoninė improvizacija. Taip pat lavinsime ritmo pojūtį.

Su savimi turėkite instrumentus.
Dirbtuvės rekomenduojamos paaugliams ir jaunimui, tačiau laukiame visų amžiaus grupių moksleivių!

Renginys atviras ir nemokamas.
Būtina registracija: https://forms.gle/GLKw3fYXQFvecRzZ7

Trys jauni atlikėjai – Mėta Gabrielė Pelegrimaitė (fleita), Arminas Bižys (saksofonas) ir Matas Samulionis (saksofonas) – susibūrė siekdami bendro tikslo – augti ir tobulėti kaip šiuolaikinės akademinės muzikos tercetas. Muzikantai gerai pažįstami jau kelis metus, nes visi studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.
Mintis įkurti trio kilo studijuojant šiuolaikinės ir improvizacinės muzikos atlikimą. Studijų metais kolektyvo nariai įgijo įvairiapusiškos muzikavimo patirties – nuo laisvosios improvizacijos ir tikslios arba laisvai varijuojamos grafinės notacijos iki abstrakčių vizualinių inspiracijų analizės ir įgyvendinimo. Aktyviai dalyvaudami bendruose projektuose, kartu rengdami įvairaus pobūdžio performansus atlikėjai pasiekė tam tikros muzikinės bendrystės, tapusios pirmine šio trio atsiradimo kibirkštimi. Visą sukauptą patirtį jie investuoja tam, kad akademinio trio idėja taptų ilgalaikiu, nuolat tobulėjančiu ir naujus iššūkius keliančiu muzikiniu projektu.
Visi kolektyvo nariai turi savitų prieigų prie muzikinio pasaulio ir kuria bei atlieka muziką skirtingo pobūdžio projektuose: Mėta Gabrielė Pelegrimaitė – „One Two Free“, „Kosmonautic“, Arminas Bižys – „Džiazlaif“ ir „Katarsis4“, „Synaesthesis“, o Matas Samulionis – „Newborn“ ir „Artfcl“.

Daugiau informacijos: [email protected] arba +37067854654

Projektą remia Lietuvos kultūros taryba.

Go back to article list ///