DAR moksleiviams: improvizacinės muzikos dirbtuvės ir koncertas

2020-09-17

None

Rugsėjo 28 d.
Druskininkų jaunimo užimtumo centras, Veisiejų g. 17, Druskininkai
Improvizacinės muzikos dirbtuvės 15:00–18:00
Koncertas 19:00–20:00

Druskininkų meno rezidencijoje rugsėjo 16–30 d. viešės pučiamųjų trio: Kristupas Gikas (fleita), Simonas Kaupinis (tūba) ir Kazimieras Jušinskas (saksofonas).

Šiuolaikinės muzikos ir improvizacijos lauke aktyviai veikiantys muzikantai dalinsis savo patirtimi ir surengs atviras nemokamas dirbtuves muzikuojančiam Druskininkų jaunimui. Kviečiame dalyvauti visus muzikos meną pasirinkusius moksleivius, nepriklausomai nuo jų amžiaus, įgūdžių, instrumentų ar atliekamo žanro. Dirbtuvių metu remdamiesi kiekvieno muzikinėmis patirtimis ir individualumu mokysimės improvizuoti, kartu ruošime improvizacinę kompoziciją.

Dirbtuves sudarys 3 dalys:
• Klausymą, muzikinę reakciją, ansambliškumą, saviraišką ir kūrybiškumą lavinantys žaidimai
• Koncerto planavimas ir ruošimas
• Koncertas

Kviečiame visus susidomėjusius prisijungti grojant savo instrumentais arba dainuojant. Improvizacijos įgūdžiai nėra būtini.

Renginys atviras ir nemokamas.
Būtina registracija: https://forms.gle/ZFjuFxeWRLbhgsMk9

Kristupas Gikas – fleitininkas, improvizatorius, eksperimentinės muzikos atlikėjas. 2012 m. baigęs Nacionalinę M. K. Čiurlionio menų mokyklą, tęsė studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje – buvo prof. Valentino Gelgoto studentas. Atradęs improvizacinę muziką baigė šiuolaikinės muzikos ir improvizacijos magistro studijas (dėstytojai Vykintas Baltakas ir Liudas Mockūnas), vėliau studijavo sonologiją Hagos karališkojoje konservatorijoje Nyderlanduose.
Šiuo metu kuria muziką „DJ Extended“ pseudonimu, yra improvizacinės muzikos ansamblio „Laivo troupe“ narys, aktyviai dalyvauja įvairiuose improvizacinės, elektroninės muzikos ir tarpdisciplinio meno projektuose Lietuvoje bei užsienyje.

Simonas Kaupinis – tūbininkas, baigęs ir šiuolaikinės muzikos studijas LMTA. Atlikėjas aktyviai koncertuoja su improvizacinės muzikos ansambliais „Ąžuoliniai berželiai“, „Laivo troupe“, alternatyvaus džiazroko grupe „Kanalizacija“, žydiško klezmerio grupe „Rakija klezmer orkestar“. Dalyvauja įvairiuose šiuolaikinės muzikos ir improvizacijos projektuose, festivaliuose.

Saksofonininkas Kazimieras Jušinskas po specialybės studijų LMTA pasirinko šiuolaikinę muziką ir improvizaciją. Jis – buvęs grupės „Brave Noises“ narys, aktyviai koncertuoja su grupėmis „Katarsis4“, „Džiazlaif“, „Laivo troupe“, „Castor Stetson“, bendradarbiauja su „DJ Extended“. Dalyvavo džiazo festivaliuose Lietuvoje, gastroliavo Belgijoje, Vokietijoje, Nyderlanduose, Austrijoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje ir Škotijoje.

Daugiau informacijos: [email protected] arba +370 678 54654

Projektą remia Lietuvos kultūros taryba.

Go back to article list ///